Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ξυλοκάστρου, κ. Γκόλια.
Αγαπητέ κ. Γκόλια
Σας θαυμάσαμε μια ακόμη φορά κατά την παρουσία σας, στην εκπομπή της κας Μουζάκη στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό AXION, μετά του, "διόσκορου" σας συνεταιριστή, κ. Παπαβασιλείου.
Θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε αρκετά πράγματα που είπατε, αλλά θα εστιάσουμε στην τελευταία σας παρατήρηση, με την οποία κλείσατε την "αξιοθαύμαστη" παρουσία σας.
Αλήθεια, αυτό που είπατε για το ελαιόλαδο ποικιλίας "Μεγαρίτικη", το εννούσατε;
Έσείς, ένας διαπρεπής συνεταιριστής, ελαιοτριβέας και προφανώς γνώστης της παγκόσμιας και εγχώριας αγοράς ελαιολάδου, πιστεύετε στα αλήθεια ότι το πρόβλημα στην διάθεση ελαιολάδου είναι ότι μερικοί κορίνθιοι παραγωγοί δεν ξεριζώνουν τις "μεγαρίτικες" ελιές τους και να φυτέψουν "κορωνέικες";
Αφού λοιπόν κατά τα λεγόμενα σας, το ελαιόλαδο που παράγεται από την ποικιλία "Μεγαρίτικη" δεν "....τραβιέται", όσο η "κορωνέικη", μπορείται να μπείτε στον κόπο να μας πείτε πόσο πουλιέτε στην αγορά το ένα λάδι και το άλλο; Μετά μπορείτε να μας πείτε, εάν δυο αγρότες, "αμόρφωτοι" και μη εκπαιδευμένοι στις πωλήσεις και στο μάρκετινγκ (όπως εσείς), επιθυμήσουν να πουλήσουν ελαιόλαδο, ο ένας από "μεγαρίτικη" και ο άλλος από "κορωνέικη", απευθείας σε έναν απλό έλληνα καταναλωτή, ποιές τιμές θα απολαύσει ο καθένας; Η τελευταία ερώτηση ισχύει φυσικά και για τον βασιλιά του λαδιου (προσωπική μας άποψη) το ελαιόλαδο ποικιλίας "Μανάκι" ;
Τέλος θα επιθυμούσαμε να μας πείτε ποιές προσπάθειες έχετε κάνει εσείς ή η Ένωση σας ή οποιαδήποτε άλλη κορινθιακή Ένωση για την προώθηση των τοπικών ελαιολάδων; Σας παραπέμπουμε στο πρόσφατο ένθετο της εφημερίδας "Agrenda" με θέμα: Branding στη γεωργία.
Γιατί ακόμα και τώρα, κάποιοι απλοί κορίνθιοι παραγωγοί, ανταγωνίζονται επάξια, συναδέλφους τους από άλλα μέρη της Ελλάδος, καταφέρνοντας να πουλούν σε σταθερούς τους πελάτες τα λάδια τους και μάλιστα σε τιμές υψηλότερες από άλλους....
Τι φταίει τότε, κ. Γκόλια ; Ο γιαλός ή στραβοαρμενίζετε; Μήπως πρέπει και οι Νεμεάτες να αλλάξουν και το "Αγιωργήτικο" επειδή σε όλο τον κόσμο επικρατεί η ποικιλία Cabernet;
Να ξέρετε πάντως ότι η όποια σας απάντηση θα είναι ευπρόσδεκτη στην "Αγριάδα". Εμείς αποκλεισμούς δεν κάνουμε.
Υ.Γ.: Ά, την επομένη φορά που θα βγείτε στο γυαλί, παρακαλούμε να μπείτε στον κόπο, εσείς και ο κ. Παπαβασιλείου να απαντήσετε στο αξιότιμο κοινό, για κάτι ψιλο-απολαβές, από την ΣΚΟΣ και όχι μόνο. Παρά τις αυξημένες σας υποχρεώσεις, μην το αμελήσετε.......
Αγαπητέ κ. Γκόλια
Σας θαυμάσαμε μια ακόμη φορά κατά την παρουσία σας, στην εκπομπή της κας Μουζάκη στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό AXION, μετά του, "διόσκορου" σας συνεταιριστή, κ. Παπαβασιλείου.
Θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε αρκετά πράγματα που είπατε, αλλά θα εστιάσουμε στην τελευταία σας παρατήρηση, με την οποία κλείσατε την "αξιοθαύμαστη" παρουσία σας.
Αλήθεια, αυτό που είπατε για το ελαιόλαδο ποικιλίας "Μεγαρίτικη", το εννούσατε;
Έσείς, ένας διαπρεπής συνεταιριστής, ελαιοτριβέας και προφανώς γνώστης της παγκόσμιας και εγχώριας αγοράς ελαιολάδου, πιστεύετε στα αλήθεια ότι το πρόβλημα στην διάθεση ελαιολάδου είναι ότι μερικοί κορίνθιοι παραγωγοί δεν ξεριζώνουν τις "μεγαρίτικες" ελιές τους και να φυτέψουν "κορωνέικες";
Αφού λοιπόν κατά τα λεγόμενα σας, το ελαιόλαδο που παράγεται από την ποικιλία "Μεγαρίτικη" δεν "....τραβιέται", όσο η "κορωνέικη", μπορείται να μπείτε στον κόπο να μας πείτε πόσο πουλιέτε στην αγορά το ένα λάδι και το άλλο; Μετά μπορείτε να μας πείτε, εάν δυο αγρότες, "αμόρφωτοι" και μη εκπαιδευμένοι στις πωλήσεις και στο μάρκετινγκ (όπως εσείς), επιθυμήσουν να πουλήσουν ελαιόλαδο, ο ένας από "μεγαρίτικη" και ο άλλος από "κορωνέικη", απευθείας σε έναν απλό έλληνα καταναλωτή, ποιές τιμές θα απολαύσει ο καθένας; Η τελευταία ερώτηση ισχύει φυσικά και για τον βασιλιά του λαδιου (προσωπική μας άποψη) το ελαιόλαδο ποικιλίας "Μανάκι" ;
Τέλος θα επιθυμούσαμε να μας πείτε ποιές προσπάθειες έχετε κάνει εσείς ή η Ένωση σας ή οποιαδήποτε άλλη κορινθιακή Ένωση για την προώθηση των τοπικών ελαιολάδων; Σας παραπέμπουμε στο πρόσφατο ένθετο της εφημερίδας "Agrenda" με θέμα: Branding στη γεωργία.
Γιατί ακόμα και τώρα, κάποιοι απλοί κορίνθιοι παραγωγοί, ανταγωνίζονται επάξια, συναδέλφους τους από άλλα μέρη της Ελλάδος, καταφέρνοντας να πουλούν σε σταθερούς τους πελάτες τα λάδια τους και μάλιστα σε τιμές υψηλότερες από άλλους....
Τι φταίει τότε, κ. Γκόλια ; Ο γιαλός ή στραβοαρμενίζετε; Μήπως πρέπει και οι Νεμεάτες να αλλάξουν και το "Αγιωργήτικο" επειδή σε όλο τον κόσμο επικρατεί η ποικιλία Cabernet;
Να ξέρετε πάντως ότι η όποια σας απάντηση θα είναι ευπρόσδεκτη στην "Αγριάδα". Εμείς αποκλεισμούς δεν κάνουμε.
Υ.Γ.: Ά, την επομένη φορά που θα βγείτε στο γυαλί, παρακαλούμε να μπείτε στον κόπο, εσείς και ο κ. Παπαβασιλείου να απαντήσετε στο αξιότιμο κοινό, για κάτι ψιλο-απολαβές, από την ΣΚΟΣ και όχι μόνο. Παρά τις αυξημένες σας υποχρεώσεις, μην το αμελήσετε.......